На Черкащині на хабарі у 50 тисяч доларів попався екс-чиновник Держгеокадастру

13:58, 22.06.2017
На Черкащині на хабарі у 50 тисяч доларів попався екс-чиновник Держгеокадастру

Азер Мірзоєв спіймався на хабарі.

Колишній земельний чиновник за свої послуги вимагав гроші, щоб вплинути на рішення працівників райділу Держгеокадастру.

Про це повідомили "Україні молодій" у Черкаській обласній поліції.

Правоохоронцям вдалося задокументувати факти одержання ним неправомірної вигоди на загальну суму понад 50 тисяч доларів США.

Черкаське місто Сміла залишилося без крутого «рішали», який у районному Держгеокадастрі, яким свого часу керував, а до того обіймав одну з керівних посад обласного управління Держгеокадастру, допомагав вирішувати земельні питання.

За такою схемою зацікавлені особи мали одержати понад 100 гектарів землі.

На підставі ухвали суду працівники управління захисту економіки в Черкаській області ДЗЕ НП України та слідчі главку Нацполіції Черкаси провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання колишнього посадовця, у приміщеннях комерційних та державної установ.

У фігуранта справи правоохоронці вилучили 45 тисяч доларів США та понад 7,5 тисяч євро, а також земельно-кадастрові справи. З інших місць проведення процесуальних дій була вилучена документація, пов'язана з виділенням земельних ділянок.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

На даний час слідчі та оперативники встановлюють осіб, які також можуть бути причетні до протиправної діяльності, в тому числі перевіряють причетність посадовців до даного кримінального правопорушення.

А затриманим хабарником, за неофіційною інформацією, є не хто інший, як добре відомий на Черкащині колишній начальник Смілянського районного відділу обласного управління Держгеокадастру Азер Мірзоєв. Подейкують, що звільнили його раніше не просто так, а за ті ж таки хабарі.