Генпрокуратура розслідує 134 страти, вчинені на Донбасі бойовиками та військовими РФ

16:17, 19.06.2017
Генпрокуратура розслідує 134 страти, вчинені на Донбасі бойовиками та військовими РФ

Терорист Гіві стоїть поряд із Героєм України Ігорем Брановицьким, якого пізніше стратить Моторола

Генеральна прокуратура України зафіксувала та розслідує 134 страти українських військових та мирних громадян, вчинені на окупованому Донбасі проросійськими бойовиками та військовослужбовцями РФ.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна", яке отримало відповідь на запит із Генеральної прокуратури. Фото документу видання не публікує.

На цей час у досудовому розслідуванні допитано як потерпілих понад 900 осіб, які безпосередньо утримувалися у полоні та зазнали тортур, катування та нелюдського поводження з ними з боку представників терористичних організацій.

"Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифіковано. Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій ДНР і ЛНР полонених військовослужбовців та цивільних осіб. На цей час з показань допитаних потерпілих ідентифіковано 13 осіб, що були вбиті учасниками терористичних організацій ДНР і ЛНР", - вказано у відповіді Генпрокуратури.

Факти масових вбивств зафіксовані у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі м. Іловайськ Донецької області.

На причетність до вчинення вказаних злочинів на даний час слідчим шляхом перевіряється більше десяти осіб з числа бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" та військовослужбовців Збройних сил РФ.

Варто відзначити, що у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини "Відповідальність за вбивства в Україні з січня 2014 по травень 2016 року" зазначалося, що в результаті страт на Донбасі загинули кілька сотень людей.