Порошенко вирушив на зустріч із Трампом

13:53, 19.06.2017

Президент України Петро Порошенко відбув з робочим візитом до США у понеділок.

 

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Президент України відбув з робочим візитом до Сполучених Штатів", - написав речник Президента

 

Наразі ні на сайті президента, ні в його соцмережах немає інформації про візит.

 

За неофіційною інформацією, Президент України Петро Порошенко має зустрітися із президентом США Дональдом Трампом.

 

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив, що Київ і Вашингтон узгодили зустріч президентів України і США, однак не став називати її дату.

 

Таким чином, візит до Вашингтона означатиме, що Трамп зустрінеться з Порошенком швидше, аніж з Путіним. Перша зустріч президентів США та Росії має відбутися на початку липня на саміті G20 в Німеччині.

 

Наразі відомо, що 20 червня президент має зустрітися з віце-президентом США Майком Пенсом, а вже потім – з президентом США Дональдом Трампом.

 

Як повідомляє ВВС, ключовою темою переговорів Порошенка і Трампа має стати врегулювання конфлікту на Донбасі. Окрім того, темами переговорів, імовірно, стануть надання фінансової допомоги Україні, а також перспективи надання летальної зброї.

 

Напередодні візиту Петра Порошенка у Білому домі заявили, що не задоволені тим, як виконуються мінські домовленості і що США були б готові підтримати альтернативу Мінську у разі, якби новий формат був ефективним.

 

"Якщо б сторони прийшли до якоїсь іншої угоди шляхом іншого механізму, і якщо вони були б згодні до нього приєднатися і успішно виконувати, я думаю, ми були б відкриті для підтримки такого механізму", - сказала речниця Держдепартаменту США Хізер Ноєрт.

 

Представники України домовлялись про зустріч з президентом США з лютого 2017 року.