Шулявський міст у Києві ремонтуватимуть півтора року за 400 мільйонів

16:54, 16.06.2017

Реконструкція транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана (Шулявського шляхопроводу) у Києві обійдеться в 400 млн гривень і триватиме півтора року. Початок робіт заплановано на осінь.

 

Про це розповів мер столиці Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА у п’ятницю.

 

"Мер зазначив, що на проектному конкурсі розглядали спочатку сім пропозицій, але Містобудівна рада вибрала проект реконструкції транспортної розв’язки Шулявського шляхопроводу, виходячи з трьох ключових факторів: ефективна робота розв’язки, кошторис робіт і час їх виконання", - йдеться у повідомленні.

 

Кличко зауважив, що довіряє людям, які є експертами, займаються будівництвом все життя, які глибоко розуміють ситуацію.

 

"І тепер наше завдання – втілити цей проект максимально швидко та якісно", – сказав мер столиці.

 

За його словами, розрахункова вартість проекту складає 400 млн гривень, роботи, які розпочнуть цієї осені, триватимуть півтора року.

 

Коментуючи альтернативний варіант реконструкції із будівництвом реверсного кільця, Віталій Кличко наголосив, що, на думку експертів, він має недоліки, зокрема, передбачає більш тривале перекриття проспекту Перемоги, затратне перекладання комунікацій, які пролягають глибоко під землею, встановлення насосної станції для відводу води.

 

«Таким чином, цей варіант розтягнутий у часі і набагато дорожчий – його вартість складає близько 1,5 млрд грн. Хочу підкреслити, що я спираюся виключно на експертну оцінку людей, які є фахівцями своєї справи», – додав мер Кличко.

 

Нагадаємо, наприкінці лютого 2017 року Шулявський міст почав обвалюватися, що налякало автолюбителів і перехожих.