Турчинов пропонує пускати росіян в Україну лише з біометрикою

20:21, 14.06.2017

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що для громадян Росії потрібно запровадити правило в'їзду до України тільки за біометричними паспортами.

 

Таку думку Турчинов висловив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", оприлюдненому в середу.

 

"Я вважаю, коли Європа відкриває для нас двері у вигляді отримання безвізового режиму, ми маємо зробити так, щоб у ці двері не полізли носії антиєвропейської агресивної ідеології "русского миру", терористи, диверсанти, провокатори, злочинці й т. д. Та й себе, у першу чергу, ми маємо захистити від цієї небезпечної інфекції. І тут потрібна комплексна робота, а не тільки візовий режим", - сказав секретар РНБО.

 

При цьому, Олександр Турчинов не розуміє аргументів супротивників візового режиму для громадян Росії.

 

"Але поки триває дискусія на цю тему, ми не повинні втрачати час, а зробити те, що в наших силах. Приміром, ми маємо пускати громадян Росії тільки за міжнародними біометричними паспортами. У більшості росіян їх немає - це їхні проблеми. При цьому в обов'язковому порядку необхідно з  кожного, хто в'їжджає з РФ, знімати відбитки пальців рук, сканувати сітківку очей, якщо є роги, копита і хвіст - фіксувати і це. Ми маємо поставити надійний заслін, що захищає країну від проникнення ворожої агентури, терористів, сепаратистів й іншого", - сказав секретар Ради нацбезпеки і оборони.