Україна хоче приєднатися до газопроводу між Хорватією і Угорщиною

14:35, 13.06.2017
Україна хоче приєднатися до газопроводу між Хорватією і Угорщиною

Наша відповідь газопроводам Росії в обхід України: протягнути трубу із Адріатичного моря

Україна хоче долучитися до газопроводу, по якому перекачують зріджений газ  між Хорватією та Угорщиною.

Про це стало відомо під час зустрічі прем'єр-міністрів України та Хорватії Володимира Гройсмана та Андрея Пленковича, інформує "Урядовий портал".

"Ми зацікавлені у тому, щоб створити газовий коридор Хорватія – Угорщина – Україна і все будемо робити для того, щоб цей проект наблизився до повноцінної реалізації. Ми зацікавлені у такому постачанні газу в Україну", - сказав Володимир Гройсман.

Приєднання до газопроводу європейських країн Україна хоче зробити у рамках диверсифікації поставок природного газу та з метою налагодження нових форм співпраці в енергетичній сфері з країнами Євросоюзу.

"Україна ... готова долучитися до проекту формування нового газового коридору Хорватія – Угорщина – Україна, який передбачає використання потужностей LNG-терміналу на хорватському узбережжі", - інформують в уряді.

Проект продовження газопроводу до України входить в пакет ініціатив Президента Хорватії Колінди Грабар-Китарович по формуванню Центральноєвропейської вертикалі співпраці "Адріатика- Балтика - Чорне море" і передбачає не тільки організацію поставок палива, а й можливе об'єднання газотранспортних систем трьох країн.