Прифронтові Мар'їнку та Красногорівку бойовики обстіляли із мінометів

10:41, 10.06.2017
Прифронтові Мар'їнку та Красногорівку бойовики обстіляли із мінометів

Міни 82-мм та 120-мм калібру "прилетіли" від бойовиків по українським містам: двоє мирних мешканців у лікарні зі складними травмами

Прифронтові міста Мар'їнку та Красногорівку поблизу Донецька проросійські бойовики обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

"Мар'їнка. 09.06.17 в ході нічного мінометного обстрілу бойовиками житлового масиву міста, в період часу з 23-00 до 00-00, отримали поранення ніг двоє місцевих жителів: жінка, 1962 р.н. і чоловік, 1964 р.н., які проживають по вул. Жовтнева. В даний час госпіталізовані в травматологічне відділення Курахівської лікарні. Стан середньо-тяжкий", - написав голова поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін у Facebook.

Пізніше стало відомо, що у чоловіка відкритий перелом гомілки, осколкові поранення стегна, травматичний шок 2-го ступеню, у жінки - відкритий перелом стегна, осколкові поранення обох стегон. Обидва перебувають в стані середньої важкості.

Інформація щодо інших постраждалих та руйнувань будівель уточнюється, зазначають у Спільному центрі контролю та координації.

"Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - йдеться у заяві української сторони СЦКК.

"10 червня, близько першої години ночі, населений пункт Красногорівка було обстріляно ворожою артилерією калібру 122 мм (4 снаряди).А через півгодини, орієнтовно о 01.30-01.40 год., очевидці повідомили про ще один ворожий обстріл, що ймовірно, прийшовся поруч із житловими кварталами населеного пункту. Нараховано з десяток вибухів", - повідомляє прес-центр штабу АТО про обстріл ще одного прифронтового міста.

Одночасно з цим армійці детально розповіли про те, як напередодні обстрілів житлових кварталів бойовиками, їх ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про дії ЗСУ.

"Саме такі інформаційні вкидання, як правило, передують реальним обстрілам населених пунктів з боку НЗФ ОРДЛО. В даному випадку вони вже «забезпечили собі алібі» , тому ймовірність, що саме вони обстріляють житлові квартали Авдіївки найближчими днями найвища", - зазначає прес-центр штабу АТО.