У Конотопі блокувальники торгівлі з окупантом хочуть припинити ввезення товарів з Росії

22:00, 02.06.2017
У Конотопі блокувальники торгівлі з окупантом хочуть припинити ввезення товарів з Росії

Блокадники у Конотопізаявляють, що завдяки їх діям розпочалася модернізація Зміївської ТЕЦ (Єгор Соболєв)

Учасники блокади торгівлі з окупованими районами Донецької та Луганської областей приїхали на залізничну станцію "Конотоп" Сумської області, щоб приготуватися до перекриття торгівельного сполучення з Росією.

Про це активісти разом із народними депутатами Семеном Семенченком та Єгором Соболєвим повідомили  на Facebook-сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами".

Вони вийшли в прамий ефір та записали відео, у якому пояснили свою позицію щодо торгівлі з Росією та ввезення з РФ вугілля для українських потреб.

Близько 20 активістів зібралися уздовж залізничних колій з вантажними вагонами.

Один із блокувальників повідомив, що це попереджувальна акція, яка проводиться для того, щоб нагадати уряду про обіцянку припинити закупівлю вугілля в Росії.

За словами активіста, тиждень тому Штаб блокади звернувся з вимогою до Кабміну ухвалити постанову про заборону постачання в Україну російського вугілля. Уряд ще має близько тижня, аби це зробити, проте якщо нічого не відбудеться – рух через станцію буде заблоковано.

Він нагадав, що коли активісти почали блокувати ОРДЛО, лунали заяви про енергетичний колапс та зупинку металургійних підприємств, але цього не сталося.

Після цього свої коментарі надали Єгор Соболєв та Семен Семенченко

Соболєв підкреслив, що "Конотоп" – це ключова станція торгівлі України з Росією.

"Через деякий час спливає ультиматум ветеранів… Ми звертаємося до керівництва країни: давайте не будемо ще раз перевіряти, чи зможуть наші воїни заблокувати щось власноруч", - заявив Семен Семенченко.

Депутат Конотопської міськради Тетяна Сизон заявила, що блокада може сильно нашкодити місту, інформує "Українська правда".

За її словами, оскільки залізниця проходить через центр Конотопа, зупинка вантажних потягів створить екологічну небезпеку для мешканців міста. Тим більше, що тут працюють дитячі оздоровчі табори. Також це паралізує транспортний рух у населеному пункті.

При цьому, як з'ясувалося, депутат не знає, чому активісти планують цю акцію.

Також вона зізналася, що не зустрічалася з учасниками блокади і жодним чином не намагалася зупинити їх або розповісти про вищезгадані небезпеки.