Олександра Антіпова арештували знову через податкові махінації (відео)

08:21, 02.06.2017
Олександра Антіпова арештували знову через податкові махінації (відео)

Олександр Антіпов вирішив не вносити заставу і опинився за гратами.

Печерський райсуд Києва арештував колишнього очільника податкової служби Луганської області Олександра Антіпова з можливістю внесення застави 100 млн гривень у четвер ввечері.

 

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков у Facebook  в ніч на п’ятницю.

 

"Антикорупційна податкова операція: Антіпова, у якого під час арешту вилучили $3.8 млн - екс-губернатору і екс-голові податкової Луганській області, тільки що, Печерський суд, в рамках ст.209 КПК (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) - призначив запобіжний захід - арешт з можливою заставою 100 млн грн", - написав Аваков.

 

Як видно з відео, оприлюдненого Аваковим, підозрюваному Антіпову одягли наручники одразу у залі суду.

 

Раніше підозрюваний у податкових махінаціях екс-голова Луганської ОДА та обласної ДПА Олександр Антіпов не вніс заставу у розмірі 15 млн грн, тож прокуратура звернулась до суду з клопотанням арештувати його.

 

Перед цим суд обрав Антіпову запобіжний захід у вигляді застави в сумі 15 млн гривень і зобов'язав носити електронний браслет спостереження.

 

Як повідомляла «УМ», 24 травня в 15 областях України пройшла антикорупційна операція, в якій було задіяно близько 2 000 поліцейських, 500 прокурорів, проводилися 450 обшуків.

 

Поліція заявила, що зібрала докази того, що податкова служба під керівництвом Олександра Клименка часів режиму Януковича завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

 

Того дня 23-х затриманих податківців доставили на гелікоптерах до Києва. Серед них був і Антіпов, у якого під час затримання вилучили 3,8 мільйона доларів готівкою.