«Іванушки International» не пустили на корпоратив у Києві через поїздку в Крим

15:00, 27.05.2017
«Іванушки International» не пустили на корпоратив у Києві через поїздку в Крим

Кирило Андрєєв, Кирило Туріченко та Андрій Григор'єв-Апполонов не виступили в Києві, бо Андрєєв бував у Криму

Групі "Иванушки International" заборонили в'їзд в Україну через відвідування анексованого Криму, хоча вини прилетіли до Києва у середу, 24 травня, для виступу на приватному концерті, прикордонники не дозволили їм покинути аеропорт.

Про заборону на в'їзд російським артистам повідомив інформагенціям речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Ми виявили під час прикордонного паспортного контролю громадян, які прилетіли з Астани, групу з 4 чоловік - "Іванушки International", громадян Російської Федерації. Щодо яких у нас була інформація про те, що вони відвідували окупований Крим, порушуючи законодавство України. Інформація підтвердилася, тому на підставі чинного законодавства було ухвалено рішення про недопуск їх через кордон і заборону в'їзду в Україну на три роки", - підкреслив Слободян в коментарі "ТСН".

"Вони прилетіли в середу з Астани в "Бориспіль". Але оскільки є інформація про незаконне відвідування ними Криму, прикордонники прийняли рішення заборонити їм в'їзд", - розповів пан Слободян агентству "Інтерфакс".

В коментарі УНН від також додав, що учасникам гурту закрили в'їзд в Україну на три роки.

Водночас соліст групи Андрій Григор'єв-Аполлонов розповів російським ЗМІ, що гурт не давав концертів у Криму після його приєднання до Росії.

"Ми могли потрапити під одну гребінку через Кирила Андрєєва, який їздив до Ялти на спортивний турнір із хокею. ... Просто нас ідентифікують як єдине ціле", - сказав він "Комсомольській правді".

За словами Григор'єва-Аполлонова, гурт їхав на приватний концерт у Києві.

Співак каже, що учасникам гурту байдуже до політики і що вони оскаржать рішення українських прикордонників.