У Теребовлі поховали 18-річного воїна Богдана Ішутіна

12:32, 27.05.2017
У Теребовлі поховали 18-річного воїна Богдана Ішутіна

Богдан Ішутін став наймолодшим загиблим в АТО

У Теребовлі на Тернопільщині попрощалися із наймолодшим загиблим в АТО українським військовим Богданом Ішутіним.

Вранці 22 травня він загинув під час виконання службових обов’язків у зоні АТО. Як повідомили в прес-службі 44-ї артилерійської бригади, Богдан отримав вогневе поранення, від якого загинув.

Тіло хлопця спершу привезли у 44-у артилерійську бригаду, де з побратимом попрощались військові.

Кілька сотень земляків, родина, друзі, однокласники та побратими прийшли попрощатись з Богданом Ішутіним до батьківської хати, звідки хоронять юного загиблого бійця.

Від гуртожитку, де проживав Богдан з батьками, колона вирушила в бік церкви. Місцеві школярі встелили дорогу живими квітами, повідомляє "20 хвилин".



18-річний Богдан Ішутін відразу по досягненню повноліття підписав контракт на службу в Збройних силах України.

Його мати, вчителька фізики, Надія Богданівна крізь сльози говорить тим, хто прийшов попрощатися із юнаком: "Напевно у нього така доля… Марив армією, казав: «Служив тато, дядьки, брат, а я що – ховатися буду, коли треба Батьківщину захищати?".

Богдан Ішутін народився 11 жовтня 1998 року, наймолодший у родині. Навчався у місцевій школі в Теребовлі, а по її закінченню замість навчання та безтурботного життя, пішов до армії.



"Богдан народився в багатодітній сім'ї вчительки з фізики. Моєї вчительки Надії Богданівни. Дуже боляче дізнаватися, що Богдана більше нема. У нього не було безтурботного солодкого дитинства. І не буде майбутнього...", - написала про хлопця журналіст "УМ" Ольга Жук.

Вона розповідає, скільки довелося працювати мімі Богдана, щоб підняти дітей на ноги, щоб у них було краще життя.

"Вона дуже хотіла бути щасливою, якщо не саме, то хоча б радіти за успіхи дітей. Зі всіх зусиль старалася, щоб дітям було краще, щоб отримали хорошу освіту, щоб знайшли гарну роботу. Богдану всього 18. Його мама втратила останню надію на те, що все буде добре, що прийде час і вона всміхнеться", - продовжує Ольга Жук.



Про хлопця на похоронах розповідають його знайомі.

"Богдан був хорошою людиною. Йому було лише 17, але він дуже рвався в АТО. Він жив по сусідству з моїм побратимом, який завжди сміючись казав до Богдана, що от ще трішки, ще пів року. І так сталось - через пів року, у 18 років, він пішов в АТО", - розповідає Марія, яка знала хлопця.

"Це був надзвичайно "швидкий" хлопець. Всюди його було повно. По-дитячому непосидючий. Але й не за роками справедливий…", - говорять його побратими.

У загиблого військового вдома залишилася мати, дві старших сестри, які після закінчення інститутів пішли материнським шляхом та вчителюють, та старший брат Віктор – фаховий військовий.