На Світлодарській дузі ворог гатить з танків

20:19, 26.05.2017

Російські окупанти найбільше обстрілюють українських воїнів, які тримають оборону в районі селища Луганське, що на Світлодарській дузі протягом п’ятниці. І це попри те, що загалом на донецькому напрямку ситуація відносно стабілізувалась.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

«Зокрема, в напрямку Луганського бойовики застосовували озброєння танку й бойових машин піхоти, гранатомети та великокаліберні кулемети. З околиць тимчасово окупованої Горлівки незаконні збройні формування били по наших позиціях біля Зайцевого з гранатометів та стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки противник застосовував 82-мм міномети та кулемети», - йдеться у повідомленні.

 

Загалом по всій лінії фронту протягом дня бойовики 26 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО, в тому числі й із  артилерійського озброєння.

 

Так, на маріупольському напрямку ворог обстріляв позиції поблизу Павлополя зі 122-мм артилерійських систем. Тоді як з з мінометів калібру 120 мм декілька разів вели вогонь по позиціях ЗСУ біля селища Чермалик.

 

Нагадаємо, напередодні Міноборони підтвердило, що саме на Світлодарській дузі українська армія посунула окупантів на кілометр у бік Дебальцевого і зайняла нові позиції.