Порошенко підписав додатковий указ про безвіз

15:07, 26.05.2017
Порошенко підписав додатковий указ про безвіз

Порошенко підписав указ під час поїздки на Одещину

Президент Петро Порошенко підписав Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації українцями права на безвізові подорожі до Євросоюзу.

 

Про це повідомляє Адміністрація президента.

 

Указ він підписав під час робочої поїздки до Одеської області.

 

«Так склався мій графік, що саме тут, в Одесі, маю підписати Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу», - повідомив Порошенко.

 

Президент нагадав, що з отриманням безвізу українцям не потрібно буде стояти в чергах для оформлення документів та платити візові збори.
 

Порошенко уточнив, що йдеться про "істотне покращення державою тих послуг, які супроводжують українця по всьому європейському маршруту – від рідного міста до точки призначення в країни Євросоюзу".

 

"На якій би ділянці цього шляху не опинився громадянин України, йому має бути легко і комфортно користатися всіма перевагами безвізу. А всі сервіси мають бути максимально якісними", - заявив Порошенко.

 

Глава держави зазначив, що позавчора у Луцьку провів нараду за участю дипломатів, прикордонників, митників, транспортників, голів місцевих адміністрацій.

 

"Ми проаналізували, образно кажучи, всі вузькі місця на нашому безвізовому шляху до Європи. І за результатами цієї наради я підпишу зараз указ, де чітко наголошено хто, що ще має зробити для того, щоб ніхто не мав жодних перешкод на цьому шляху. Я вітаю вас з цим", - сказав Президент.