У Києві захопили центральний офіс Держгеонадр

10:58, 25.05.2017
У Києві захопили центральний офіс Держгеонадр

Навколо офісу Держгеонадр зібралися депутати і громадські активісти.

Невідомі особи захопили кабінет голови Державної служби геології та надр України у Києві в четер вранці. Працівників не пускають на робочі місця.

 

Про це повідомляє прес-служба Держгеонадр у соцмережах.

 

"Працівники служби у паніці, наразі їх не допускають до робочих місць. До Держгеонадр також приїхали народні депутати. Відомство оточене громадськими активістами та правоохоронцями", - йдеться у повідомленні.

 

За словами співробітників Держгеонадр, напередодні їх попереджали про можливе призначення т.в.о. голови служби Олега Кирилюка та першого заступника голови Миколи Фощія.

 

"Працівники служби дуже занепокоєні ситуацією. Вже є інформація, що невідомі особи намагалися отримати доступ до документів, печаток та сейфу", - наголошується в повідомленні.

 

 

З оприлюднених світлин видно, що на місце також прибули поліцейські, утім, вони лише спостерігають за тим, що відбувається.

 

Нагадаємо, 23 травня Комісія з питань вищого корпусу державної служби на конкурсі не змогла вибрати переможця на голову Держгеонадр. Конкурс мав відбутися ще 16 травня, однак Нацдержслужба його перенесла через відсутність кворуму.

 

Між цим 18 травня Кабмін призначив на посаду т.в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка та першого заступника Миколу Фощія, однак через порушення Окружний адміністративний суд м. Києва призупинив ці рішення Кабміну.