Папі Франциску подарували прапор України ветерани АТО

08:25, 25.05.2017
Папі Франциску подарували прапор України ветерани АТО

ПапаРимський поспілкувався із пораненими захисниками України.

Поранені воїни АТО, українські військові, курсанти та учасники проекту "Переможці" взяли участь в загальній аудієнції Папи Римського на площі Святого Петра у Ватикані в середу.

 

Про це повідомляє посольство України при Ватикані.

 

«Разом із українськими прапорами, які майоріли на площі Святого Петра у Ватикані, паломники тримали унікальні світлини проекту «Переможці», - повідомляють українські дипломати.

 

Папа Римський привітав українських військових словами: "Христос Воскрес! Вітаю українців, які брали участь у міжнародному військовому паломництві до Люрду і не перестаю випрошувати в Господа Миру для дорогої української землі"!

 

По закінченню аудієнції Папа Франциск підійшов до українських військових і особисто з ними поспілкувався. Понтифіку подякували за підтримку України та подарували український прапор.

 

Соціальний проект "Переможці", присвячений ветеранам АТО, які втратили частини тіла у військових діях на сході. Фото ветеранів АТО і паралімпійців, які були поранені, були розміщені на Майдані Незалежності у Києві. Частину фото принесли на зустріч до Папи Римського.