Зірці серіалу «Каменська» Яковлєвій заборонили в’їзд в Україну

20:41, 24.05.2017
Зірці серіалу «Каменська» Яковлєвій заборонили в’їзд в Україну

Світлана Яковлєва не зароблятиме в Україні щонайменше три роки.

Українські прикордонники не пустили російську актрису Олену Яковлєву разом з усією трупою на заплановану виставу до Харкова в середу.

 

Зірці серіалу «Каменська» також заборонили в’їзд в Україну на три роки.

 

Цю інформацію підтвердив агенції УНІАН помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

 

"Сьогодні під час паспортного контролю пасажирів, які слідували потягом з Російської Федерації, була виявлена громадянка Російської Федерації Яковлєва, щодо якої була інформація про те, що вона відвідувала окупований півострів (Крим) всупереч українському законодавству через тимчасово закриті пункти пропуску", - сказав пан Слободян.

 

За його словами, «враховуючи цю підтверджену інформацію та на підставі чинного законодавства було прийнято рішення про непропуск її через кордон України і заборону в'їзду на територію України терміном на три роки».

 

При цьому, ще двом особам, які їхали разом з Яковлєвою, було відмовлено у перетині кордону без заборони в'їзду на будь-який термін.

 

"Мені відомо ще про двох осіб, які їхали разом з нею. Стосовно них було прийнято рішення про непропуск через кордон України без заборони в'їзду, оскільки щодо них не було переконливої інформації про те, що вони дійсно відвідували окуповану територію", - зауважив пан Слободян.

 

Сама Яковлєва, яка з іншими актори мали приїхати до Харкова потягом о 9:23, сказала: "Я не розумію, що сталося. Я просто збентежена".

 

Нагадаємо, раніше Україна заборонила в’їзд на свою територію низці російських акторів і співаків, які відвідували окупований Крим, або відкрито підтримують терористів Донбасу.