В Амурській області РФ школярі розбили бітами пам'ятник Леніну

09:45, 24.05.2017
В Амурській області РФ школярі розбили бітами пам'ятник Леніну

Підлітки в Росії розбивали бетонний пам'ятник Леніну у День піонерії (із соцмереж)

Російські школярі із селища Ушумун Амурської області в День піонерії покалічили місцевий пам'ятник Володимиру Леніну.

Про це розповідо місцеве видання "Амурска правда".

Фотографії понівеченого бетонного монумент, який розташовано на площі залізничного вокзалу, з'явилися в соціальних мережах. На знімках видно, що у пам'ятника пошкоджено постамент, розбито вазони, руки і ноги, а також частина піджака. Юних вандалів затримали через кілька годин після злочину.

Пізніше з'ясувалося, що двоє підлітків, учні 8 і 9 класів, побили пам'ятник радянського вождя бітами. Свій вчинок вони пояснили розбіжностями з політикою засновника радянської держави.

За словами директора школи селища Ушумун Алли Судакової, школярі, які влаштували погром, раніше не були помічені в хуліганських витівках. Навпаки, один з учнів недавно посів друге місце в олімпіаді з історії.

У регіональному міністерстві культури й архівної справи зазначають: пам'ятник в Ушумун - один із найстаріших монументів Володимиру Леніну, встановлений у 1939 році, і він перебуває на державному обліку як пам'ятка історії регіонального значення.

Влада регіону також направили заяву в транспортну поліцію з вимогою притягнути підлітків до відповідальності за вандалізм.

"Швидше за все, в порушенні кримінальної справи буде відмовлено, оскільки ці особи не досягли віку притягнення до відповідальності: одному з них 14, іншому - 15 років. Але батькам, крім відшкодування збитків, швидше за все, доведеться виплачувати солідний штраф", - зазначив Віталій Ребізант.