Знову «Гради» прилетіли: на донецькому напрямку ворог гатить з важкого озброєння

24.05.2017
Російські окупанти не лише збільшують інтенсивність обстрілів передових позицій ЗСУ на лінії зіткнення, а й калібр стволів.
 
Так, у ніч на вівторок бойовики терористичної «ДНР» обстріляли з систем залпового вогню «Град» позиції ЗСУ в районі селища Опитне поблизу окупованого Донецька.
 
«Донецький напрямок. На цій ділянці фронту вночі становище було найнапруженішим, незаконні збройні формування 21 раз порушували тишу. Так, увечері позиції ЗСУ в районі Опитного були обстріляні бандформуваннями з РСЗВ «Град». Попередньо зафіксовано наслідки прильоту 15 реактивних снарядів від цієї артилерійської системи», — йдеться у повідомленні штабу АТО.
 
Найгарячіше було саме на донецькому напрямку. Ситуація залишається складною й у південному та східному передмістях Авдіївки, де терористи вночі інтенсивно обстрілювали укріплення сил АТО з мінометів калібру 120 та 82 мм.
 
На приморському напрямку мінометним вогнем ворог накрив позиції ЗСУ під Павлополем і Красногорівкою. Тоді як на луганському важке озброєння ворог не застосовував. 
 
Загалом минулої доби зафіксовано 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню, четверо українських воїнів зазнали поранень.
 
У свою чергу, спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що лише в період 19-21 травня вони зафіксували 1 230 вибухів у Донецькій області та 137 — у Луганській. 
 

ДО РЕЧІ

Російське окупаційне командування забороняє молодим чоловікам покидати окуповану територію Донбасу.
 
Тим самим ворог намагається укомплектувати свої підрозділи призовниками з числа місцевого населення, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.
 
Мовляв, «відтік мобілізаційного ресурсу» не в інтересах терористичних «ДНР» і «ЛНР».
 
За даними розвідки, так звані «військові комісаріати» та «правоохоронні органи» зобов’язані максимально обмежити виїзд за межі «республік» молодих людей для продовження навчання».
 
Хлопців залякують невизнанням дипломів, отриманих у ВНЗ України, відкриттям кримінальних справ за дрібні правопорушення тощо.
 
У розвідці зазначають, що для виїзду з окупованих територій потенційним призовникам необхідно мати велику кількість довідок, отримання яких спеціально ускладнюють.