У Москві призначили Федора Бондарчука головою «Українських земляцтв»

18:19, 17.05.2017
У Москві призначили Федора Бондарчука головою «Українських земляцтв»

Федір Бондарчук очолив організацію, що у соцмережах принижує українську армію, хоча заявляє про підтримку ветеранів (скріншот відео)

Кінорежисер Федір Бондарчук обраний почесним головою "Українських земляцтв Росії" на другому з'їзді організації, який пройшов в Москві.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Для висування Бондарчука було обрано українського ветерана радянської війни в Афганістані Михайла Будиліва.

На заході також були присутні українські ветерани Афганістану, які проживають в РФ, священники РПЦ, сенатори Ради Федерації, місцеві журналісти і письменники.

На з'їзді "Українських земляцтв Росії" у Москві обговорювали проблеми українських громадян в регіонах. При цьому було організовано прямий зв'язок з Києвом, Запоріжжям, Харковом і Львовом.

У вівторок, 16 травня, особи, що представляють "Українські земляцтва Росії" організували гуманітарний конвой в регіони України із Києва.

Вони повідомили, що змогли відправити три вантажівки з медичними препаратами та продовольством для дітей з ДЦП, синдромом Дауна та ураженням нервової системи виїхали з координаційного центру земляцтв в Києві і доставили допомогу в Запоріжжі, Харків і Луцьк.

Федір Бондарчук із 24 грудня 2015 року внесений до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Із квітня 2017 року він активно "напрошується у друзі України", купуючи інвалідні коляски, протези та медикаменти для українських ветеранів війни Радянського Союзу в Афганістані.

4 квітня Бондарчук записав відеозвернення, у якому закликав відродити відносини та захистити братерство, бо "ті, хто розсварив наші народи, тепер хитро потирають руки".

Варто відзначити, що у 2014 році Федір Бондарчук підписав петицію, у якій публічно підтримав політику Путіна щодо анексії Криму, а в 2015 році подавав у суд на Держкіно України за заборону трансляції його фільмів, що вихваляють армію країни-агресора.

На сторінці "Українських землячеств Росії" у вже забороненій РНБО російській соцмережі Вконтакті до цього часу можна побачити записи, що принижують Україну та її посадовців.