Учасники мітингу за «Рівненську народну республіку» отримали по 200 грн - СБУ

11:34, 15.05.2017
Учасники мітингу за «Рівненську народну республіку» отримали по 200 грн - СБУ

Мітинг з травня у Рівному за легалізацію видобутку бурштину (скріншот з відео)

Служба безпеки України викрила організаторів провокаційних і підривних акцій в Україні та причетність російських спецслужб до цього.
Про це на брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак, передає «112 Україна».

За словами Грицака, одним з ініціаторів так званих протестних акцій на території України є лідер організації «Наждак» Микола Дульський, який нині переховується в Москві.
«Не хочу звинуватити всіх представників «Наждака», які продовжують діяти в Києві. Традиційно спецслужби на сьогодні ворожої для нас країни використовують такий метод, як вербування з числа патріотично налаштованих громадян, своїх агентів, інший варіант - введення своїх джерел у патріотичне середовище», - сказав Грицак.
За словами глави СБУ, чоловік причетний до перекриття у Львівській області траси нібито поляками, а також до мітингу у Рівному на підтримку так званої «Рівненської народної республіки». За даними СБУ, учасники акції отримали по 200 грн за присутність на ній. Однак, як повідомляла прокуратура, правоохоронцям вдалося попередити проплачену акцію у Рівному 10 травня. Також 3 травня у Рівному кілька десятків молодих людей вийшли на мітинг за легалізацію видобутку бурштину. Місцева влада тоді назвала його проплаченим.

Глава СБУ також розповів, що російські спецслужби пов'язані зі спробами організувати акції з етнічними болгарами в Одесі.
Також, за словами Грицака, до таких акцій має відношення «Комітет порятунку України» - очолований екс-прем'єром часів Януковича Миколою Азаровим, який втік з України.