У Рівному арештували сепаратиста після спроби створити бурштинову республіку

12:35, 14.05.2017

Суд арештував 32-річного киянина, який закликав створити "Рівненську народну республіку" під час несанкціонованого мітингу в Рівному 10 травня. Арештованого також повідомлено про підозру у закінченому замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області в неділю.

 

За даними слідства, киянин організував за винагороду несанкціонований мітинг групи осіб в Рівному (в т.ч. так званих "стрімерів"), які закликали до створення «Рівненської народної республіки».

 

"І хоча "псевдоакцію" було одразу припинено правоохоронцями спільно із місцевими активістами, дану подію того ж дня (10 травня) було використано низкою російських ЗМІ для формування у громадян негативної думки та ставлення до України, зокрема до її державних структур (приміром під заголовками "Неонацисты устроили драку с копателями янтаря в Ровно")", - повідомляють в прокуратурі.

 

В учасників акції вилучено плакати та листівки під гаслами "Ровенская Республика", "Бурштин – надбання Рівненської народної республіки" та інші.

 

«За ініціативи прокуратури до підозрюваного суд застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави», - додають у прокуратурі Рівненщини.

 

У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з’ясування усіх обставин тяжкого злочину та скерування обвинувального акту до суду.