У Авдіївці загинуло четверо мирних мешканців під час обстрілів (фото)

10:01, 14.05.2017
У Авдіївці загинуло четверо мирних мешканців під час обстрілів (фото)

Ці діти дивом вижили, але втратили батьків під час обстрілу Авдіївки. (Фото з ФБ-сторінки В'ячеслава Аброськіна)

Бойовики терористичної ДНР обстріляли житловий сектор Авдіївки в суботу ввечері, близько 19:30. Внаслідок обстрілу загинуло четверо мирних мешканців, ще один отримав важке поранення. Сиротами залишилися дві дівчинки 6 і 7 років, які дивом не постраждали під час обстрілу. 

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО і представники місцевої влади в ніч на неділю.

 

"О 19:15 год. з тимчасової окупованої бандформуваннями території, вони застосували артилерійське озброєння, що заборонене Мінськими угодами, по житловому сектору Авдіївки. За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу загинуло четверо мирних мешканців, ще один отримав важкі поранення", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

 

Тоді як голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський додає: «У районі вулиці Сапронова снаряд потрапив у подвір'я житлового будинку. Загинули три жінки і один чоловік. Ще одного чоловіка у важкому стані госпіталізовано».

 

 

У зв'язку із загибеллю людей пан Жебрівський скасував відзначення Дня Європи, яке мало відбутись у Покровську.

 

«Російські окупанти цілу ніч обстрілювали околиці Авдіївки. Зранку обстріли трошки вщухли. Вибухами було пошкоджене електропостачання в старій Авдіївці. На 9:50 електропостачання практично повністю відновлене. Цієї ночі окупанти жорстко лупили практично по усій лінії фронту», - написав у Facebook Павло Жебрівський у неділю вранці. 

 

Разом з тим, речник поліції Донеччини Наталя Шиман повідомила, що снаряд потрапив на подвір'я будинку у той момент, коли на вулиці перебували власники будинку та їхні гості. Три жінки та чоловік загинули на місці від осколкових поранень.

 

 

"Дивом не постраждали двоє дітей, які теж були неподалік епіцентру вибуху", - повідомила пані Шиман.

 

І додала, що діти лишились сиротами й перебувають під захистом поліцейських. Відомо, що йдеться про дівчаток віком 6 і 7 років. 

 

У свою чергу, начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін оприлюднив фото дітей і написав у Facebook  в неділю: Авдіївка, 13.05.17. Батьки загинули. Діти лишилися сиротами. Вірю, настане час, коли реалізатор курятини (мається на увазі ватажок ДНР Олександр Захарченко – Ред.) завершить своє життя у сортирі. І цей час для нього настане».

 

Слідчі вже кваліфікували подію як теракт.