Міністр освіти застерігає випускників від шахраїв з фейковими відповідями ЗНО

14:11, 12.05.2017
Міністр освіти застерігає випускників від шахраїв з фейковими відповідями ЗНО

Випускникам радять не купувати у шахраїв так звані відповіді ЗНО.

Міністр освіти Лілія Гриневич застерігає випускників шкіл і їхніх батьків не витрачати гроші на фейкові відповіді загального незалежного оцінювання, що продають шахраї напередодні проведення ЗНО в Україні, яке триватиме з 23 травня по 16 червня.

 

Про це Лілія Гриневич написала у Facebook  в п’ятницю.

 

За її словами, питання шахраїв, що продають фейкові відповіді на ЗНО, підняли після першої частини наради з директорами департаментів освіти.

 

«Очевидно, що ніхто таких відповідей немає, навіть директор УЦОЯО не знає достеменно, які з підготованих варіантів тестів використовуватимуться на оцінюванні. Моя щира порада вступникам - не витрачайте гроші на шахраїв, краще зконцентруйтесь на підготовці до ЗНО», - зазначає пані Гриневич.

 

Міністр освіти також повідомляє, що ймовірні маніпуляції з результатами ЗНО, які могли мати місце раніше,  зараз розслідуються правоохоронними органами.

 

«Перше - поки нема рішення суду, ми не можемо говорити точно, чи такі маніпуляції мали місце. Але ми значно вдосконалили систему захисту баз даних. Тепер вона сертифікована і повністю захищена», - запевняє пані Гриневич.

 

І констатує: «Інакше кажучи, щоб здати ЗНО, вчитися обов'язково».