Аваков виправдовує ностальгію підлеглого Глуховері за СРСР

16:28, 11.05.2017
Аваков виправдовує ностальгію підлеглого Глуховері за СРСР

Аваков каже, що і він, і Глуховеря - народжені у СРСР.

Міністр внутрішніх прав Арсен Аваков вважає нісенітницею обговорення у мережі прихильності до радянської символіки новопризначеного начальника поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховері.

 

Зокрема, йдеться про фотографію зі сторінки генерала Глуховері в соцмережах, на якій він оягнений у червону спортивну кофту з написом "СРСР".

 

Про це Аваков сказав журналістам після засідання уряду в четвер.

 

"Так, він сивий чоловік, так, він народився в СРСР, також як і я, і так, він вдягнув на себе в 2005 році светр збірної СРСР з хокею. У мене є плащ червоного кольору до п'ят збірної СРСР з велотреку, яку я свого часу спонсорував. І це підстава для того, щоб нести цю нісенітницю? Ця людина - патріот до мозку кісток!" – запевняє міністр Аваков.

 

За його словами, нині будь-який блогер може опублікувати будь-що і потім це обговорювати.

 

"Глуховеря у 2014 році, одразу після Революції Гідності, був поставлений мною на цю посаду як професіонал та людина, здатна узяти ситуацію під контроль. При ньому Дніпро перестав бути сепаратистським містом", - стверджує пан Аваков, не зважаючи на те, що два роки тому Глуховерю було звільнено з посади після низки скандалів.

 

Втім, міністр МВС пояснює це тим, що «пізніше, коли змінювали всю управлінську команду поліції, Глуховерю зняли з цієї посади, однак він продовжував добре нести службу в Університеті внутрішніх справ».

 

"І коли виникла така гостра ситуація, у нас не так багато офіцерів, які можуть тримати удар в такому серйозному регіоні, як Дніпропетровська область", - пояснив він рішення повернути Глуховерю на попередню посаду начальника поліції Дніпропетровщини.

 

Нагадаємо, 9 травня у Дніпрі сталася масова бійка, спровокана «тітушками» щодо ветеранів АТО.

 

За неспроможність правоохоронців у цій ситуації 10 травня були звільнені начальник поліції області Ігор Репешко, начальник поліції міста полковник Андрій Бідило та їх заступники по забезпеченню громадської безпеки.

 

Того ж дня новим начальником Головного управління Нацполіції Дніпропетровщини був призначений Віталій Глуховеря.

 

Під час попередньої каденції на цій посаді він усіляко виправдовував своїх підлеглих під час службового розслідування побиття євромайданівців «тітушками» взимку 2014 року. Мовляв, жодних доказів співпраці правоохоронців із «тітушками» по придушенню акцій протесту встановлено не було.