Добровольці Коханівського вимагають відставки Авакова під стінами МВС

15:29, 11.05.2017
Добровольці Коханівського вимагають відставки Авакова під стінами МВС

Микола Коханівський (в центрі) з однодумцями вимагає відставки міністра Авакова.

Близько 50 активістів добровольчого руху ОУН і партії «Свобода» вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова під стінами МВС, що по вул. Богомольця, 10 у Києві в четвер.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

Серед пікетувальників також є люди у формі з нашивками добровольчих батальйонів «Айдар» і «Донбас».

 

Мітингувальники тримають прапори ОУН та «Свободи» і скандують «Банду геть!» та  «Авакова у відставку!».

 

Як повідомив журналістам голова добровольчого руху ОУН Микола Коханівський, акція організована, оскільки ОУНівці вважають протиправними розгром поліцією офісу ОУН, що по вулиці Мазепи, який мав місце 9 травня.

 

За його словами, двоє добровольців руху ОУН (чоловік та жінка) перебувають у лікарні після погрому штабу в День перемоги над нацизмом.

 

Напередодні керівник ОУН підкреслив, що 9 травня добровольчий рух планував провести акцію, яка була затверджена столичною владою.

 

«Ми підготувалися, як боротися з полком («Безсмертним полком», – ред.). О 5:00 ранку нас вже заблокували, о 12:00 увірвався оскаженілі спецпризначенці», – сказав Коханівський.

 

Щодо майже всіх затриманих були складені адміністративні протоколи за фактом хуліганства.

 

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив на засіданні уряду у четвер, що для штурму офісу Організації українських націоналістів у Києві 9 травня були вагомі підстави. За його словами, було ухвалено рішення не допустити високого ризику сутичок у столиці.