Аваков і Князєв відзвітують про бійки у Дніпрі на День Перемоги

17:20, 10.05.2017
Аваков і Князєв відзвітують про бійки у Дніпрі на День Перемоги

Сергій Яровий обіцяє прозоре розслідування ганебних дій поліції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Національної поліції Сергій Князєв відзвітують про результати перевірки подій, які відбулися у Дніпрі 9 травня.

 

Про це повідомив перший заступник міністра МВС Сергій Яровий під час брифінгу в місті Дніпро в середу.

 

"Розслідування подій 9 травня буде відбуватися відкрито, це наша принципова позиція", - наголосив пан Яровий.

 

За його словами, наразі призначено комісія з представників кількох підрозділів Національної поліції, щоб "розібратися у ролі керівництва щодо забезпечення правопорядку на цих заходах".

 

"У подальшому необхідно такого не допустити.  За результатами роботи цієї комісії, я думаю, буде доповідь голови Нацполіції і міністра внутрішніх справ ", - додав Яровий.

 

У свою чергу, голова Нацполіції Сергій Князєв додав, що комісія вже зібрала початкові матеріали. Зокрема, встановлені конкретні учасники локальних подій.

 

«Із локальних конфліктів буде встановлено, чи це був один і той же режисер, чи це були різні події, не пов’язані між собою. Ми вже встановили певну кількість громадян, які є учасниками кримінального провадження», – зазначив Сергій Князєв.

 

За його словами, аналогічні події, неприйнятні для українського суспільства, відбулися в місті Мелітополь Запорізької області. Зокрема, під час масових заходів 9 травня деякі учасники мітингу використовували сепаратистську символіку і дані правопорушення не були належним чином зареєстровані місцевою поліцією.

 

Зважаючи на це, керівництво Головного управління Нацполіції у Запорізькій області звернулось до Нацполіції з пропозицією щодо проведення службової перевірки дій керівництва Мелітопольського міськвідділу поліції. Керівництво Нацполіції цю пропозицію підтримало.

 

«На час проведення службової перевірки від виконання своїх службових обов’язків відсторонено начальника Мелітопольського відділу поліції полковника поліції Юрія Буланова», – зазначив Сергій Князєв.Як повідомляла «УМ»,  у середу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

 

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня сталися сутички між ветеранами АТО і «тітушками», які супроводжували акцію «Безсмертний полк». Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ проти ветеранів АТО, тоді як «тітушок» правоохоронці у багатьох випадках брали під захист.