У Миколаєві ветерани АТО побилися з ветеранами Афганістану (фото)

16:35, 10.05.2017
У Миколаєві ветерани АТО побилися з ветеранами Афганістану (фото)

Голові Миколаївської спілки "афганців" Юрію Солов'ю розбили голову.

Ветерани АТО, активісти партії «Національний корпус» з одного боку і ветерани Афганістану та МВС – з іншого побилися в офісі обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів у Миколаєві у середу після 12:00.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

За даними видання «НикВести», близько 40 чоловік з «Азову» (Нацкорпус) і ветеранів АТО прийшли до офісу «афганців» і розбили голову керівнику спілки Юрію Солов’ю. Після чого на місце прибули інші «афганці» і бійка стала масовою.

 

 

На місце прибула поліція та два автобуси зі спецпризначенцями, які розборонили опонентів.

 

 

"Ми прийшли до афганців поспілкуватися щодо вчорашнього інциденту під час святкування Дня перемоги. Але розмови не вийшло. Вони повели себе агресивно, взяли палиці, кийки і спровокували бійку", – зазначив представник "Азова" Денис Янтар у коментарі «Укрінформ».

 

У результаті бійки постраждало кілька осіб з обох сторін – їм викликали швидку.

 

 

Патріоти також зазначають, що в офісі «афганців» знайшли заборонену комуністичну символіку через що писатимуть заяву до СБУ.

 

Ветеран АТО Роман Бойко каже, що вони прийшли з миром і лише хотіли з’ясувати чому під час заходів на День Перемоги «афганці» напали на учасників АТО.

 

Тоді як «афганці» кажуть, що націоналістів і «атошників» від самого початку було більше, тож вони почали рвати їхні бойові знамена.

 

Зазначимо, що у Миколаєві під час святкування 9 травня відбулася сутичка між громадськими активістами і воїнами-афганцями та ветеранами МВС, які організували свою святкову ходу.

 

Проукраїнським активістам не сподобалося те, що в колоні були люди з комуністичною символікою та георгіївськими хрестами на грудях. Конфлікт швидко припинила поліція.

 

Згодом стало відомо, що у результаті інциденту двоє учасників АТО отримали  серйозні поранення: в одного зламана рука, у іншого зламано ребро та струс мозку.

 

Після цього, голова Миколаївської філії громадської організації "Асоціація учасників і інвалідів АТО" Ілля Шполянський пообіцяв серйозну розмову з «афганцями».