У Києві націоналісти заблокували вдома представників «руського міра» (фото)

12:39, 09.05.2017
У Києві націоналісти заблокували вдома представників «руського міра» (фото)

Наталія Вітренко не вийшла з квартири, але викликала три наряди поліції.

Активісти партії «Національний корпус» запропонували представникам «руського міра» з партії Наталії Вітренко і руху Віктора Медведчука залишатися вдома задля власної безпеки у вівторок вранці.  

 

Для цього активісти прибули до квартир голови ПСПУ Наталії Вітренко, її заступника Олександра Марченка і заступника голови руху «Український вибір» Медведчука - Валерія Блидаря і заблокували їх, розписавши двері різними гаслами.  

 

Про це повідомляється на сайті «Національного корпусу» у вівторок.

 

Зокрема двері квартири клишньої депутатки Наталії Вітренко та стіни під’їзду націоналісти розмалювали написами "Відповідай за вчинки", "СРСР немає" та  "Русский мир" лишається вдома".

 

«Активісти вирішили попередити Вітренко про можливі загрози здоров'ю комуністки, якщо вона вирішить очолити проросійську ходу столицею до 9 травня», - йдеться у повідомленні.

 

 

Утім, Вітренко не вийшла до учасників акції та через закриті двері запитала, чи знають вони про права людей. Згодом вона викликала три наряди поліції. Але поліція не змогла «вигадати» складу злочину.

 

 

"Так чи інакше - "Русский мир" сьогодні лишається вдома. От дивина, чомусь їй можна було закликати до перевороту в українському Донецьку і агітувати за “русский мир”, націоналістам же виступати на захист України в її центрі – зась!", - констатують у «Національному корпусі».

 

Також націоналісти залишили послання заступнику Вітренко Володимиру Марченко, в якому застерігають: проросійські мітинги в Києві можуть нести загрозу життю і здоров’ю їх учасникам і організаторам.

 

 

Окрім того, Національний корпус прийшов до помічника Віктора Медведчука Валерія Блидаря, якого також застерегли від проведення мітингів.

 

«Марченко відомий своїми антиукраїнськими заявами та публічними акціями. Він не хоче відкривати двері, бабусі з під'їзду стали на захист свого відомого антиукраїнського сусіда. Поліція ж поводить себе спокійно. Наляканий Марченко не виходить з квартири», - зазначають у партії.

 

 

Активісти також додають, що Блидар також лишається вдома, хоча сюди приїхало значно більше поліції ніж у випадках із Вітренко і Марченком – по одному копу на активіста.