Євробачення-2017: Нацбанк викарбував пам’ятну монету

11:33, 05.05.2017
Євробачення-2017: Нацбанк викарбував пам’ятну монету

Пам’ятна монета “Пісенний конкурс “Євробачення-2017” обійдеться нумізматам у 46 гривень.

Національний банк України введе викарбував пам’ятну монету, присвячену проведенню в Києві 62-го пісенного конкурсу “Євробачення-2017”. Монету буде введено в обіг в Україні 11 травня 2017 року.

 

Про це повідомляє прес-служба НБУ в п’ятницю.

 

 Пам’ятна монета “Пісенний конкурс “Євробачення-2017” виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень.

 

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію: панорама Києва, на якій зображено Архістратига Михаїла. На реверсі монети зображені офіційний слоган та логотип пісенного конкурсу “Євробачення-2017”: кольорове намисто, у центрі якого синьо-жовте серце, а також написи EUROVISION SONG CONTEST KYIV 2017 та CELEBRATE DIVERSITY (Шануймо розмаїття).

 

Художниками ескізів монети виступили Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; скульптором – Анатолій Демяненко. Програмне моделювання здійснив Віталій Андріянов.

 

«Тираж цієї пам’ятної монети – 40 тис. штук, що дасть змогу значній кількості вболівальників конкурсу залишити собі своєрідний сувенір на згадку про подію», - йдеться у повідомленні Нацбанку.

 

Увесь тираж пам’ятної монети “Пісенний конкурс “Євробачення-2017” Нацбанк реалізовуватиме за ціною 46 гривень.

 

Щоб задовольнити попит громадян половина усього тиражу пам’ятної монети (20 тис. штук) продаватеметься через механізм попереднього on-line замовлення на офіційному сайті регулятора.

 

Монета буде доступною для on-line замовлення з 5 до 15 травня 2017 року. При цьому, кількість монет, доступних для on-line замовленнями однією особою, обмежена однією штукою.

 

Продаж пам’ятних монет, заброньованих через on-line замовлення, у Києві розпочнеться після 17 травня 2017 року, у регіонах – по мірі надходження монет.