Китай подарував мультимедійне обладнання Національному музею історії України у Другій світовій війні

08:37, 04.05.2017
Китай подарував мультимедійне обладнання Національному музею історії України у Другій світовій війні

Відвідувачі Національного музею зможуть робити селфі.

Надзвичайний і Повноважний посл КНР в Україні Ду Вей передав нове мультимедійне обладнання Національному музею історії України у Другій світовій війні цими днями.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

 

«Музей справив на мене дуже велике враження, сама будівля глибоко підсилює ті відчуття, які виникають при перегляді експонатів, оскільки Друга світова війна є однією із найтемніших сторінок в історії людства. Я також хочу відзначити, що саме в той час, коли на далекому Сході китайський народ також тяжко воював проти фашизму, саме український народ простягнув нам руку допомоги. І також сподіваюсь, що наш подарунок допоможе в розбудові музею, адже ми маємо одну мету - ми хочемо, щоб кожен відвідувач зрозумів трагічність війни і дорогоцінність миру», - зазначив Ду Вей.

 

Китайський дипломат також підкреслив, що радий продовжити співпрацю з музеєм, який дає велику історичну базу для усіх відвідувачів, в тому числі екскурсантів з Китаю.

 

«Дуже символічно, що у переддень відзначення Дня пам'яті і примирення в Україні, наші колеги з КНР роблять цей особливий дарунок. Україна сьогодні, в силу певних обставин, переживає особливі часи і не завжди має необхідні ресурси для поновлення обладнання, щоб покращити роботу цього величного закладу. Тому для нас це є також знаковою подією та свідченням налагодження подальших тісних зв'язків, нашої дружби, нашої взаємоповаги в ім'я миру, особливо в рік, коли ми відзначаємо 25-річчя встановлення дипломатичних відносин України з Китайською Народною Республікою», - додав міністр культури України Євген Нищук.

 

 

Передані цього разу Посольством КНР мультимедійні засоби допоможуть ефективніше організувати роботу експозицій та Дитячого центру музею.

 

Зокрема, на двох нових плазмових телевізорах у залах музею транслюватимуться кінохроніки періоду Другої світової війни, а також документальні стрічки Олександра Довженка та інших кіномитців.

 

У Дитячому центрі музею, де наразі функціонує музейна школа «Покоління NEXT», будуть розміщені нові проектори та ноутбук, які сприятимуть реалізації мультимедійних складників занять.

 

В увідному залі буде розміщений потужний Wi-Fi роутер, що допоможе гостям музею відразу розміщувати в соціальних мережах враження від побаченого та нові фотознімки.