Росія офіційно постачатиме електроенергію терористичній ЛНР

15:37, 25.04.2017
Росія офіційно постачатиме електроенергію терористичній ЛНР

Росія закидає Україні відторгнення окупованого Луганська.

Уряд Росії вирішив розпочати безперебойні поставки електроенергії до окупованої частини Луганської області найближчими днями.

 

Про це заявив російським ЗМІ повноважний представник президента Росії у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов у вівторок.

 

"Згідно з діями влади України урядом Росії було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки", - сказав пан Гризлов.

 

Тоді як на думку речника Путіна Дмитра Пєскова, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську "стоїть серед низки інших дій, фактично відокремлює окремі райони Донбасу від України".

 

"Зазначу, що для жителів Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для оплати електроенергії. Питання це, звичайно, буде обговорено завтра на контактній групі і її економічної підгрупі", - підкреслив Борис Гризлов.

 

При цьому він назвав відмову України постачати електрику в ОРЛО політично мотивованим і таким, що "абсолютно суперечить мінським угодами".

 

І додав, що обмеження споживачів на території Луганської області наразі  немає.

 

Як відомо, ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" з 25 квітня, згідно з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ДП "Енергоринок", припинило поставки електроенергії в неконтрольовану Києвом частину Луганської області.

 

Увечері в понеділок окупований Луганськ залишився без електропостачання.

 

Водночас  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука припустив, що після відмови поставляти світло в ОРЛО, поставки електрики на окуповані території Луганської області можуть здійснюватись з території Росії.