ОБСЄ проведе розслідування підриву автомобіля місії на окупованій Луганщині

09:52, 24.04.2017
ОБСЄ проведе розслідування підриву автомобіля місії на окупованій Луганщині

Автомобіль ОБСЄ після вибуху вигорів вщент, його вивезли із місця підриву

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що організація проведе своє розслідування підриву автомобіля Спеціальної моніторингової місії на окупованій терористами частині Луганській області.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ОБСЄ.

ОБСЄ очікує співпраці з усіма зацікавленими сторонами, наголошує Заньєр.

Він також зазначив, що за безпеку спостерігачів ОБСЄ відповідають "всі сторони".

У свою чергу голова ОБСЄ Себастьян Курц вчергове зазначив, що робота місії ОБСЄ на Донбасі часто ускладнена погрозами, обмеженням доступу шляхом дезінформації або знищенням її технічних засобів.

Він також закликав ретельно розслідувати цей інцидент.

У той же час, українська сторона відкидає звинувачення бойовиків у залученості до підриву автівки ОБСЄ, у результаті якого загинув спостерігач місії.

"Заяви представників ОРЛО щодо обстрілу Збройними Силами України місця підриву автомобіля СММ ОБСЄ не відповідають дійсності", - повідомляє прес-центр штабу АТО.

Українські військові наголошують, що упродовж доби в зазначеному районі українською стороною СЦКК не зафіксовано жодного випадку порушення режиму "тиші".

"Відтак, заяви представників ОРЛО щодо обстрілу Збройними Силами України місця підриву автомобіля СММ ОБСЄ не відповідають дійсності", - резюмують представники штабу АТО.

Нагадаємо, в неділю, 23 квітня, біля Слов'яносербська Луганської області підірвався автомобіль зі спостерігачами ОБСЄ.

Автомобіль в районі села Пришиб наїхав на фугас, повідомляли бойовики, хоча, як стверджують українські сапери, привести в дію фугас можна лише за допомогою детонатора, тобто підрив на фугасі - це спланована акція на території, яку, за словами речника МВС Андрія Шевченка, Україна не контролює від початку збройної агресії Росії на Донбасі.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг стверджує, що авто наїхало на міну.

"Хочу зазначити, що тієї міни там взагалі не повинно було бути", - додав Хуг під час прес-конференції..