Підрив автомобіля ОБСЄ на Луганщині: загинув британець Джозеф Стоун

18:34, 23.04.2017
Підрив автомобіля ОБСЄ на Луганщині: загинув британець Джозеф Стоун

Співробітник ОБСЄ загинув на окупованій Луганщині (скріншот відео)

Унаслідок підриву автомобіля місії ОБСЄ на Луганщині загинув громадянин Великої Британії Джозеф Стоун.

Про це повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ України народний депутат Антон Геращенко.

"В результаті вибуху міни на окупованій території України в Луганській області загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великобританії, Джозеф Стоун. Також в результаті вибуху було контужено громадянку Німеччини Іву Гнелін. За наявною інформацією, її доправлено до лікарні Луганська, їй надано медичну допомогу", - написав Геращенко.

Одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого стався вибух, повідомляє подробиці радник міністра внутрішніх справ.

"Очевидно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування терористами доріг на окупованій частині України. Які, природньо, не поставили в місцях де буває миротворча місія ОБСЄ, табличку "Обережно міни!", - висуває припущення Геращенко.

Нардеп зауважив, що оскільки трагедія сталася на окупованій території, українських правоохоронців не допустять до проведення об'єктивного розслідування.

У той же час на YouTube-каналі терористів із "Народної міліції ЛНР" з'явилося відео з місця підриву автомобіля спостерігачів.

Помітно, що машина вигоріла вщент.

"У нас один двохсотий, один трьохсотий", - коментує голос за кадром.

Поряд  з цим "Радіо Свобода" з посиланням на джерело в МЗС України повідомляє, що загиблий - парамедик із США.

Речник міністерства внутрішніх справ Андрій Шевченко заявив, що село Пришиб на Луганщині з початком агресії проти України постійно контролювалося проросійськими бойовиками.

Президент України та Генеральний секретар НАТО вимагають повного та об'єктивного розслідування вибуху, що забрав життя міжнародного спостерігача.