Північна Корея погрожує ядерним ударом Австралії

11:36, 23.04.2017
Північна Корея погрожує ядерним ударом Австралії

Північна Корея випробовує ракети, що можуть нести ядерні бомби (Reuters)

Влада Північної Кореї заявила, що КНДР готова завдати ядерного удару, якщо Австралія продовжить сліпо слідувати лінії США.

"Якщо Австралія продовжить слідувати крокам США з ізоляції і придушення Північної Кореї … це буде самогубством за допомогою ядерного удару стратегічних сил Північної Кореї", – йдеться в заяві очільника МЗС Північної Кореї.

Погрози були викликликані інтерв’ю австралійського міністра закордонних справ Джулії Бішоп для ABC, в якому вона зазначила про наявність загрози ядерного втручання КНДР до Австралії.

За її словами така загроза "може бути зупинена міжнародною спільнотою"”.

Нагадаємо, що віце-президент США Майк Пенс в рамках свого азіатського турне відвідав Австралію. Ядерна та ракетна програми КНДР стали однією з головних тем на переговорах Пенса з лідерами країн цього регіону.

За словами Пенса, мирна денукліарізація (припинення розробки та можливого використання ядерної зброї) Корейського півострова досі можлива, оскільки Вашингтон налагоджує відносини з Пекіном.

У той же час авіаційна ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" планує спільні з кораблями японських ВМС навчання неподалік від берегів Корейського півострова.

Раніше Північна Корея заявила, що готова використовувати зброю проти ударної групи військово-морського флоту США і готова до війни.

Як повідомляла "УМ", 19 квітня Росія заблокувала заяву Ради безпеки ООН щодо ядерної програми Північної Кореї.