Фігуранта справи Мартиненка Сергія Перелому звільнили на поруки

17:34, 22.04.2017
Фігуранта справи Мартиненка Сергія Перелому звільнили на поруки

Сергій Перелома у Солом'янському райсуді Києва.

Солом'янський райсуд Києва відпустив першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому, який фігурує у кримінальному провадженні щодо оборудок Миколи Мартиненка, під особисту поруку кількох народних депутатів.

 

Відповідне рішення суду проголосив головуючий суддя Олександр Бобровник у суботу.

 

"Застосувати до Переломи запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів", - зачитав рішення суддя Бобровник.

 

Перед цим прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наполягали на обранні для Сергія Переломи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн гривень. Утім, суд відхилив клопотання прокуратури.

 

За кілька годин до цього, суддя Бобровник звільнив на поруки окремих депутатів і міністрів головного фігуранта провадження щодо оборудок з урановим концентратом – колишнього депутата Миколу Мартиненка.

 

Колишнього обранця від «Народного фронту» підозрюють у розтраті 17,28 млн. доларів США під час закупівлі уранового концентрату для державного підприємтсва "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

 

Фігурантом цього провадження у статусі підозрюваного є і Сергій Перелома. Але він фігурує у статусі обвинувачуваного ще й у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків "Одеському припортовому заводу" на сумі 205 млн грн.