Звільнення Мартиненка оскаржать в Апеляційному суді

16:12, 22.04.2017
Звільнення Мартиненка оскаржать в Апеляційному суді

Микола Мартиненко вважає, що поламав у суді нецивілізовану тенденцію.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подаватимуть апеляційну скаргу на рішення Солом'янського суду Києва, яким його було звільнено на поруки депутатів і міністрів у суботу.

 

Про це заявив журналістам прокурор САП Роман Симків після оголошення рішення суду.

 

"Зараз цю ухвалу суду ми будемо виконувати, але разом  з тим будемо викладати свою позицію у апеляційній скарзі", - зазначив пан Симків.

 

Водночас, колишній депутат від «Народного фронту» Микола Мартиненко задоволений рішенням суду відпустити його на поруки і вкотре заявив, що не збирається тікати з України.

 

"Я, так само як і САП, буду виконувати рішення суду і з задоволенням не поїду ночувати в СІЗО. Я задоволений з одного питання - що ми в суді поламали тенденцію, яка абсолютно нецивілізована, неправова і політизована, коли "клеять" кримінальну справу людині і одразу "пакують" в СІЗО, доповідаючи про перемогу. Я ще раз кажу, що нікуди не збираюся тікати, дякую всім, хто взяв мене на поруки, і обіцяю, що постійно буду знаходитися на місці", - заявив Мартиненко журналістам після засідання суду.

 

Підозрюваний в оборудках з урановим концентратом додає, що готовий у суді доводити свою невинуватість за всіма тими статтями, які йому інкримінують прокурори.

 

"Я готовий по всіх цих фактах, які мені висувають прокурори, доводити свою невинуватість у суді. Але хочу заявити, що я до цієї кримінальної справи відношення не маю. Не те що не винен - я просто ніякого відношення не маю до цієї кримінальної справи", - сказав колишній депутат.

 

Нагадаємо, суддя Солом’янського райсуду Києва Олександр Бобровик відмовив у клопотанні НАБУ щодо арешту колишнього депутата Мартиненка на 60 діб і призначив йому запобіжний захід у вигляді особистої поруки окремих народних депутатів і урядовців.

 

Раніше про готовність взяти Мартиненка на поруки заявили урядовці та депутати переважно від «Народного фронту»: міністр молоді і спорту Ігор Жданов, міністр освіти Лілія Гриневич, народні депутати Павло Пінзеник, Георгій Логвинський, міністр інфраструктури Володимир Омелян та інші.

 

Тоді як НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура просили суд взяти  Миколу Мартиненка під варту на 60 діб, з альтернативою застави в 300 мільйонів гривень.

 

Колишнього депутата від «Народного фронту» підозрюють у розтраті 17,28 млн. доларів США під час закупівлі уранового концентрату для державного підприємтсва "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".