НАБУ скаржиться на погрози партії «Народний фронт» через Мартиненка

11:57, 22.04.2017

Національне антикорупційне бюро заявляє про тиск і погрози з боку депутатів від "Народного фронту" на суддю Олександра Бобровника, який обирає запобіжний захід для затриманих напередодні колишнього депутата Миколи Мартиненка та заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Переломи у Солом’янському райсуді Києва.

 

Про це йдеться у заяві НАБУ в суботу.

 

"Під час судового засідання, яке відбувалося 21 квітня у приміщенні Солом'янського суду, були присутні більше 10 нардепів та декілька діючих міністрів від партії "Народний фронт". Деякі з них поводилися вельми зухвало, погрожували судді та прокурорам. Зокрема, депутати Логвинський та Пінзеник заявили слідчому судді Бобровнику, що його очікує "доля суддів Кіреєва та Чауса", - йдеться  у заяві НАБУ.

 

За даними антикорупційного бюро, деякі інші заяви присутніх у залі суду політиків на адресу НАБу та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, "зокрема й про те, що новостворені антикорупційні органи відпрацьовують "замовлення Кремля", "розвалюють коаліцію" та переслідують "героя Майдану", взагалі виходили за межі здорового глузду та етики державного діяча".

 

Саме тому НАБУ закликає керівництво партії "Народний фронт" вгамувати своїх однопартійців, оскільки вони своєю поведінкою не лише заважають правосуддю, але й знищують довіру, яка ще лишилася у суспільства до державних інститутів.

 

Нагадаємо, 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього голову комітету Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка за підозрою в причетності до оборудок з урановим концентратом на суму 17,28 млн доларів.

 

Також було затримано другого фігуранта у провадженні Сергія Перелому. 

 

21 квітня у Солом'янському судді відбулося засідання з обрання запобіжного заходу для затриманих в ході якого адвокати Мартиненка оголосили відвід судді Бобровнику. У засіданні було оголошено перерву до 10:00 та 12:00 22 квітня.