У Миколаєві виправдали колишнього начальника міліції після розгону Євромайдану

21:20, 21.04.2017
У Миколаєві виправдали колишнього начальника міліції після розгону Євромайдану

Олег Шевчук (праворуч) під час засідання суду.

Центральний районний суд Миколаєва виправдав колишнього начальника Миколаївського міського управління міліції Олега Шевчука, обвинуваченого в розгоні місцевого Євромайдану восени 2013 року.

 

Відповідне рішення ухвалила суддя Світлана Скрипченко у п’ятницю.

 

Розгляд у суді кримінального провадження проти Шевчука тривав з червня 2015 року.

 

"Провівши судовий розгляд, дослідивши надані стороною обвинувачення та захисту докази, оцінивши їх у сукупності, суд дійшов висновку, що жодне із заявлених стороною обвинувачення тверджень щодо винуватості Олега Шевчука не знайшли свого підтвердження. Це доводиться численними показами свідків та потерпілих, наданих під час судового розгляду та низкою матеріалів кримінального провадження", - заявила суддя Скрипченко.

 

 

Державне обвинувачення просило суд визнати Шевчука винним у злочинах, передбачених по ч.2 ст. 365, ст.340 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій).

 

"Суд постановив визнати Олега Шевчука невинуватим та виправдати за відсутності у його діях складу злочину, скасувати раніше обраний запобіжний захід у виді особистого зобов’язання" - повідомляє прес-служба Центрального райсуду Миколаєва.

 

Зазначимо, за даними прокуратури Миколаївської області, Шевчук віддав підлеглим працівникам міліції незаконні накази щодо припинення в ніч з 22 на 23 листопада 2013 року мирної безстрокової акції на підтримку підписання Угоди про асоціацію України та ЄС. До учасників акції було застосовано силу, їхні намети були демонтовані.

 

20 травня 2015 року Шевчуку було повідомлено про підозру у перевищенні повноважень.