Володимира Оленцевича засудили на 8,5 років за спробу вбити дружину Турчинова

18:57, 21.04.2017
Володимира Оленцевича засудили на 8,5 років за спробу вбити дружину Турчинова

Одіозного юриста Володимира Оленцевича нарешті вгамував суд.

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок 62-річному одіозному адвокату з Донецька Володимиру Оленцевичу, який напав з ножем на співробітницю київського університету, переплутавши її з дружиною секретаря Ради нацбезпеки та оборони Анною Турчиновою рік тому.

 

Згідно вироку суду, Оленцевичу призначено покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у п’ятницю.

 

«62-річного адвоката з Донецька визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ст. 349 та ч.1 ст. 147 КК України - захоплення та тримання як заручника близького родича представника влади з метою спонукання службової особи до вчинення певних дій», - йдеться у повідомленні прокуратури.

 

Прокуратура Києва нагадує, що 25 травня 2016 року близько 16:00 вказаний чоловік зайшов у приміщення столичного університету і з ножем накинувся на одну зі співробітниць закладу, яку помилково сприйняв за дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова – Анну.

 

                                                                Олександр і Анна Турчинови.     

 

Знешкодити і затримати нападника вдалося працівнику Управління держохорони, який охороняв Анну Турчинову, яка опинилася поруч із нападником.

 

Юрист Володимир Оленцевич є доволі одіозною фігурою, яка раніше неодноразово потрапляла в стрічки новин. Вперше його прізвище потрапило у ЗМІ в січні 2010 року, після того як Оленцевич  подав позов про скасування Указів про присвоєння тодішнім президентом Віктором Ющенком Степану Бандері і Роману Шухевичу звань "Героя України".

 

Вже в квітні 2010 року Донецький апеляційний адмінсуд визнав незаконним рішення Ющенка.

 

В часи президентства Януковича юрист Оленцевич також намагався через суд заперечити, що Голодомор 1932-1933 рр. був геноцидом українського народу.

 

У 2014 році він позивався до Олександра Турчинова щодо незаконного, на його думку,  відсторонення Віктора Януковича від влади.