Віктор Медведчук повідомив, що Інститут національної пам'яті розколює Україну

11:00, 21.04.2017
Віктор Медведчук повідомив, що Інститут національної пам'яті розколює Україну

Володимир Вятрович розколює країну, вважає Медведчук, який був одним із головних управлінців країни під час Помаранчевої Революції

Віктор Медведчук, кум Путіна та лідер Громадського руху "Український вибір - право народу", у своєму блозі повідомив, що на його думку Український інститут національної пам'яті працює на розкол країни.

"Найбільш безглузді ідеї намагається втілити в життя глава Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович. Закінчивши знесення пам'ятників радянської епохи, перейменувавши сотні українських міст і сіл, В'ятрович почав боротьбу з "радянськими" датами в календарі свят - 8 Березня, 1 і 9 Травня", - вважає Медведчук.

Він впевнений, що українське суспільство не сприймає відміну радянських свят, а об'єднуватися потрібно навколо історії Великої Вітчизняної війни.

"Чим як не спробою розколоти країну є потуги євроінтеграторів провести ревізію історії і переписати її? Складається враження, що українські чиновники змагаються за звання "головного декомунізатора країни": глава Мін'юсту Павло Петренко виступає з ініціативою скасувати всі радянські нормативні акти, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, нарікаючи на "радянський" День космонавтики, пропонує перенести його на листопад, столична влада має намір перейменувати проспект Перемоги ...", - пише Медведчук.

При цьому Медведчук пише, що ідея ввести Шевченківський день (9 березня) та День сім'ї (у другу п'ятницю вересня) українці не підтримали.

"Демонструючи явний непрофесіоналізм, дозволяючи собі псевдонаукові висловлювання і маніпулюючи історичними фактами, очолюваний В'ятровичем колектив невтомно піднімає болючі для українського суспільства питання, поглиблюючи розкол в країні", - критикує установу, що займається пропагуванням української історії.

Володимир В'ятрович у Facebook прокоментував критику від Медведчука.

"Є істоти з якими значно певніше почуваєшся коли вони тебе атакують, ніж коли вони тебе захищають. Справою Василя Стуса доведено", - написав В'ятрович. при цьому нагадавши, що віктор Медведчук був у радянські часи одним із захисників репресованого поета Василя Стуса.