Російськомовний міністр Арсен Аваков назвав слова Олега Скрипки про мову мерзенними

08:56, 21.04.2017
Російськомовний міністр Арсен Аваков назвав слова Олега Скрипки про мову мерзенними

Арсен Аваков провів більшість життя у Харкові, де росіянами себе вважають близько 30% населення, а говорять російською - майже 70%

Російськомовний міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав слова Олега Скрипки про мову мерзенними та шкодує, що співак заговорив про гетто

Про це Арсен Аваков написав у Facebook, відразу російською та українською.

"З тих, хто несе мистецтво людям і попит особливий. Тому сьогоднішній фальшивий перл співака Скрипки про людей, які не говорять українською - особливо огидний", - вважає міністр, що більшість свого життя прожив у Харкові, де понад 60% населення вважає російську рідною мовою.

Міністру не сподобалося, що Олег Скрипка заговорив про гетто у вільній Україні.

"Мені шкода, що він заговорив про гетто в УКРАЇНІ - в країні, де СВОБОДА була і впевнений залишиться головним імперативом для освіченої людини!", - підсумавав Арсен Аваков.

Нагадаємо, що в інтерв'ю видання "Українська правда.Життя", Олег Скрипка зробив заяву про нездатних опанувати українську мову.

"Люди, які не можуть вивчити українську, мають низький IQ, таким ставлять діагноз "дебілізм". Треба їх відокремити, бо вони соціально небезпечні, треба створити гетто для них", - сказав він.

Пізніше співак пояснив свої слова тим, що його висловлювання, з якого жонглери словами і змістові "патологоанатоми" висмикнули і препарували слово "гетто", досить однозначне.