МЗС України підтвердило загибель двох українців на суховантажі «Герої Арсеналу»

17:23, 20.04.2017
МЗС України підтвердило загибель двох українців на суховантажі «Герої Арсеналу»

Рятувальники шукають тіла ще 8 членів екіпажу судна "Герої Арсеналу".

МЗС України офіційно підтвердило загибель двох громадян України внаслідок катастрофи суховантажу «Герої Арсеналу», яка сталася у Керченській протоці в середу вранці.

 

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у четвер.

 

Зауважимо, що наразі російськими рятувальниками знайдено три тіла моряків. Двоє з них виявилися українцями.

 

"За попередньою інформацією, двоє загиблих були громадянами України. Врятований член екіпажу – громадянин України. Стан його здоров’я – задовільний", - йдеться у повідомленні МЗС України.

 

Дипломати наголошують, що співробітники Генконсульства України в Ростові-на-Дону забезпечили перевезення врятованого українця до консульської установи, надали йому необхідну допомогу та оформили документи на повернення в Україну.

 

Водночас, російські ЗМІ повідомляють, що тіла двох загиблих (вочевидь, громадян України) перебувають у морзі лікарні в Темрюкському районі Краснодарського краю Росії, ще один труп направили до моргу Геленджика.

 

Тоді як на прохання родичів врятованого українця, який отримав сильне переохолодження, направили до однієї з клінік Ростова-на-Дону. Після порятунку моторист усю середу провів на борту рятувального судна – танкера "Волгонефть 18".

 

Йдеться про 35-річного моториста судна, єдиного кому вдалося врятуватися під час катастрофи.

 

Нагадаємо, суховантаж «Герої Арсеналу» зазнав аварії в акваторії Чорного моря в районі Керченської переправи за 27 км від кримського берега. На борту судна знаходилося 12 осіб: 9 з них - громадяни України, двоє - громадяни Росії, один - громадянин Грузії.

 

Під час пошуково-рятувальної операції був врятований один член екіпажу - моторист, громадянин України. Тіла ще трьох членів екіпажу знайдено в районі аварії. Пошуки 8 членів екіпажу тривають.