Суд повернув Роману Насірову закордонні паспорти, але залишив без годинника

18:52, 19.04.2017
Суд повернув Роману Насірову закордонні паспорти, але залишив без годинника

Роману Насірову повернуть закордонні паспорти

Апеляційний суд Києва зняв арешт із документів Романа Насірова: українського, дипломатичного та двох закордонних паспортів, але не з годинника та грошей.

Адвокат відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова прокоментував позов, який частково задовольнив суд 19 квітня.

"Захист не розуміє, яким чином арешт паспорта громадянина України та посвідчення глави ДФС ... може компенсувати збитки, які інкримінуються Насірову", - заявив адвокат Костянтин Дорошенко.

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі стверджують, що паспорт гомадянина України Насірову не повернуть, адже є інша постанова суду про те, що він зобов'язаний їх здати.

"Це рішення суду не є загрозою для розслідування. Паспорт йому не повернуть. Є інше рішення суду, за яким Насиров зобов'язаний його здати", - сказав прокурор САП Роман Симків.

Рішення про повернення Насірову паспортів, ідентифікаційного коду та інших документів Насірова приймала колегія із п'яти суддів: Валерія Лашевича, В'ячеслава Дзюбіна, Тетяни Росік, Олега Присяжнюка та Ігоря Паленика.

Нагадаємо, що Національна антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 2 березня вручила Роману Насірову підозру у скоєнні злочину, що завдав збитків державі при реструктуризації рентних платежів за видобуток газу компаній, пов'язаних з народним депутатом Олександром Онищенком.

Як повідомив керівник САП Назар Холодницький, за даними слідства, Насіров завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень.

Кабмін відсторонив Насірова від посади на період слідства.

За це, у результаті скандальних судових засідань, Насірова спочатку арештували, а потім випустили під заставу.

У вівторок, 18 квітня, стало відомо, що Роман Насіров очолив Федерацію дзюдо України.