Мер Полтави Олександр Мамай втік від активістів

15:00, 19.04.2017

Міський голова Полтави Олександр Мамай прорвався з оточення громадських активістів і закрився у робочому кабінеті під час засідання міськвиконкому в середу.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

 

Штовханина, яка ледь не переросла у бійки сталася через вимогу громадських активістів скликати позачергову сесію Полтавської міськради для обговорення проблеми скандальної прибудови до історичної будівлі ансамблю Круглої площі в центрі міста.

 

Під час обговорення цієї проблеми на міськвиконкомі міський голова Олександр Мамай встав зі свого місця, щоб вийти з зали, але прохід йому заблокували громадські активісти.

 

"Ніякої позачергової сесії не буде, чекайте її не раніше 26 червня", - заявив Мамай.

 

Через це почалася штовханина, під час якої активісти намагалися утримати мера Мамая. Проте йому вдалося проштовхнутися до виходу із зали та зачинитися в робочому кабінеті.

 

Нагадаємо, ситуація у Полтаві загострилася після того, як 5 квітня у центрі міста відбулася сутичка між громадськими активістами та озброєними охоронцями так званої "арки" на вулиці Соборності, 27, яку депутати міськради дозволили забудовувати, незважаючи на численні протести.

 

Кругла площа - історичний майдан у Полтаві, композиційний центр і символ міста. Пам'ятка містобудування і архітектури національного значення. Основа класичного архітектурного ансамблю площі закладена в 1805–1841 роках.