Японія і Південна Корея перебувають у діапазоні враження ракет КНДР

09:22, 19.04.2017

Американський аналітичний центр Stratfor представив дані про діапазон ураження північнокорейськими ракетами. У найбільшій небезпеці від ракет КНДР перебувають головні союзники США в регіоні – Японія і Південна Корея.

 

Це засвідчують дані центру Stratfor, оприлюднені у середу.

 

Зокрема, наразі в бойовій готовності перебуває ракета Тепходон-1, яка може вражати цілі на відстані 2 тисяч кілометрів від місця запуску.

 

В зону ураження потрапляють Китай, Росія, Монголія, Тайвань, Японія і Південна Корея. Але саме останні дві країни перебувають у найбільшій небезпеці.

 

 

Крім того, аналітики нагадують про розробку ракети Тепходон-2, яка матиме бойову дальність до 8 тисяч кілометрів, що вводить в радіус дії Австралію, Європу і частину Північної Америки.

 

Нагадаємо, у ніч на 16 квітня у КНДР відбулися невдалі випробування балістичної ракети. Спроба ракетного запуску була зроблена на наступний день після того, як у Північній Кореї пройшов військовий парад, присвячений 105-ій річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена.

 

На параді вперше були показані балістичні ракети підводних човнів (БРПЧ) Pukkuksong-2.

 

Раніше влада КНДР заявила, що буде захищати себе "потужною силою зброї" у відповідь на наближення ударної групи американського флоту, яку США направили до Корейського півострова,

 

До складу ударної групи, що рухається до півострову, входить авіаносець та інші військові кораблі.