Поклонська пропонує заборонити фільм «Матильда» через приниження Миколи ІІ

15:18, 17.04.2017
Поклонська пропонує заборонити фільм «Матильда» через приниження Миколи ІІ

Наталія Поклонська не вгамовується через образ Миколи ІІ у фільмі "Матильда".

Депутат Держдуми Наталія Поклонська направила негативні висновки експертизи фільму «Матильда» до Генпрокуратури Росії цими днями.

 

Вона також оприлюднила висновки експертів, які на її прохання оцінювали трейлер фільму, а також повний текст сценарію.

 

Російський депутат, яка зрадила присязі державного службовця України весною 2014 року, стверджує, що у своїх висновках експерти «вказують на неприпустимість публічної демонстрації фільму «Матильда» в зв’язку з високим рівнем провокативності і приниження».

 

«Комісія вважає, що створений у фільмі «Матильда» образ канонізованого Російською православною церквою російського імператора Миколи II не може не ображати релігійні почуття і не принижувати людську гідність значної частини православних християн, оскільки фільм спрямований на формування цілком певного – хибного образу Миколи II як неадекватної і морально розбещеної людини», – йдеться у висновках експертів, оприлюднених Поклонською.

 

Нагадаємо, у лютому 2017 року Наталія Поклонська ініціювала проведення розслідування щодо фільму «Матильда» режисера Олексія Учителя, який ще не вийшов на екрани.

 

До обрання в російську Держдуму в вересні 2016 року Поклонська очолювала прокуратуру анексованого Росією Криму. Першою її ініціативою на новій посаді стала вимога перевірити фільм «Матильда» про роман імператора Миколи II з балериною Матильдою Кшесинською. На думку депутата, фільм ображає релігійні почуття.

 

У фільмі, прем’єра якого запланована на жовтень 2017 року, демонструються стосунки  Миколи II з балериною Матильдою Кшесинською, коли він ще був неодруженим спадкоємцем престолу.

 

Поклонська також заявляє, що режисер неправдиво змалював Росію, як країну «п’яниць і блудниць».