Українців зобов’язали купувати авіаквитки за паспортом

15:50, 13.04.2017
Українців зобов’язали купувати авіаквитки за паспортом

Раніше паспорт був потрібен лише під час реєстрації на рейс.

Авіапасажири більше не зможуть придбати квиток, не надавши свої паспортні дані в касах аеропортів України.

 

Це пов'язано з набранням чинності Закону України "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації" від 12 квітня, повідомляє спеціалізований портал avianews.com.

 

"Пункт 58 цього закону вказує, що оформлення авіаквитків здійснюється виключно після внесення до системи бронювання прізвища, імені пасажира, його статі, громадянства, дати народження, серії та номера документа, що посвідчує особу", - йдеться у повідомленні.

 

Оформити перевезення, вказавши ім'я та прізвище, раніше можна було в касах або агентствах з продажу перевезень. Проте надавати паспортні дані пасажирам все одно доводилося під час проходження онлайн-реєстрації, оскільки в іншому випадку система не дозволяла випустити посадковий талон.

 

Водночас, ще до введення в дію нового закону, деякі сайти з продажу авіаквитків, включно з сайтами авіакомпаній, не дозволяли зробити бронювання, не надавши паспортні дані мандрівника.

 

Європейські авіакомпанії на даний момент дозволяють купувати квитки на своїх сайтах, вказуючи лише ім'я та прізвище, без введення паспортних даних, проте детальна інформація про пасажира запитується ними на етапі реєстрації на рейс.

 

Ця інформація в рамках системи APIS (Система попередньої інформації про пасажира) передається владі країни, куди прямує літак.