У Баришівці люди, обурені замалою електричкою, перекрили залізничне сполучення

10:08, 12.04.2017

У Баришівці Київської області люди, що не змогли потрапити до ранкової електрички, що мала 6 вагонів замість звичних 10-ти, перекрили залізничну колію, що веде у напрямку Харкова. Через це поїзди між містами запізнювалися, у тому числі "Інтерсіті" з Києва до Харкова.

Про блокування залізниці повідомили в поліції Київської області.

"Сьогодні вранці у смт. Баришівка, що на Київщині, близько 20 осіб перекрили залізничне полотно з вимогою збільшити кількість вагонів для перевезення пасажирів. Дана проблематика існує в усіх напрямках приміської залізниці", - йдеться у повідомленні Національної поліції.

Причиною конфлікту стало те, що багато пасажирів не змогли вміститися в елекричку, а тому запізнювалися на роботу.

"Зараз в районі залізничної станції Баришівка люди перекрили залізницю, люди висловлюють протест, у зв'язку з тим, що електричка, яка щодня возила людей у Київ, прийшла із шістьма вагонами замість десяти, як це було зазвичай. Як наслідок, частина людей не вмістилася у вагони, і ті, хто запізнився на роботу, просто перекрили залізницю. Напрямок КИЇВ-ПОЛТАВА-ХАРКІВ повністю стоїть, зокрема і пасажирські поїзди" - повідомив правозахисник, засновник Східної правозахисної групи Павло Лисянський.

При цьому він відзначив, що за блокування залізниці винні можуть не понести покарання, адже "у нас у країні за блокування залізничних шляхів усе одно шана й амністія".

Наразі в "Укрзалізниці" не повідомили, хто оплатить збитки через перекриття колій, а також за запізнення потягів Харківського та Полтавського напрямків.

До 9:00 середи 12 квітня рух потягів відновили, а поліція з'ясовує обставини конфлікту.