Кличко хоче побачити дозвіл на забудову Сінного ринку

10:57, 08.04.2017
Кличко хоче побачити дозвіл на забудову Сінного ринку

Проект ЖК "Ярославів град", який пропонує забудовник на місці Сінного ринку.

Забудовник пообіцяв столичній владі надати інформацію про наявну дозвільну документацію на проведення будівництва житлово-офісного комплексу на території колишнього Сінного ринку, що в районі Львівської площі у Києві наступного тижня.

 

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ" у п’ятницю ввечері.

 

"Історія із територією колишнього Сінного ринку тягнеться вже досить давно. І ми за ініціативою громадськості провели зустріч із представниками забудовника, які пообіцяли протягом тижня надати інформацію щодо наявних дозвільних документів на проведення будівництва", - наголосив Кличко.

 

Міський голова зазначив, що багато ситуацій із незаконними забудовами столична влада отримала у спадок: землі Києва розбазарювались депутатами минулих скликань та попередньою владою міста.

 

"У результаті багато будівництв отримали дозвіл, однак у громадськості є своє бачення доцільності забудови цих ділянок. І наше завдання – виробити таку систему, яка б не давала можливості вести незаконне будівництво. Ми вже зупинили багато схем, і поступово наводимо лад у цій сфері та продовжуємо очищати Київ від незаконного будівництва", - сказав Віталій Кличко.

 

Однак, на його думку, розв’язання цієї проблеми залежить також і від правоохоронців. 

 

Як повідомляла «УМ», днями громадські активісти оприлюднили макет проекту будівництва поблизу Львівської площі у центрі Києва, який дозволяє побачити результати будівництва 22-поверхового житлово-офісного комплексу «Ярославів град»: такий собі  "філіал Троєщини на Львівській площі".

 

Скандал із забудовою колишнього Сінного ринку спалахнув ще 2015 року, коли тут почали рити котлован і забивати палі. 

 

Міська влада і активісти були категорично проти багатоповерхової забудови, яка б псувала вигляд центру міста. Компанія, що виступає підрядником, запевняла, що роботи – підготовчі, а затвердженого проекту поки що немає.

 

У квітні 2016 року столичне управління Нацполіції відкрило кримінальне провадження з приводу відчуження земділянки (2004 року Київрадою було передано в оренду на 10 років) за статтею "Службова недбалість".

 

У вересні 2016 року Голосіївський райсуд наклав арешт із забороною відчуження на земельну ділянку колишнього ринку. 

 

Але вже у листопаді 2016 року на вулиці Бульварно-Кудрявській, 17, де був Сінний ринок, відновилося будівництво, а в мережі з'явився сайт з продажу квартир у майбутніх будинках.