Побиття школярів у Чернігові: майбутній вчительці та її подругам загрожує колонія

13:26, 07.04.2017
Побиття школярів у Чернігові: майбутній вчительці та її подругам загрожує колонія

Студентка педагогічного ВУЗу та її подруги б'ють Поліну Малоштан, а оточуючі їх підбадьорюють (скріншот відео)

Масове побиття школярки у Чернігові вчинила група підлітків яких уже можна судити за кримінальний злочин, адже їм уже виповнилося 14 років, а найстарша дівчина закінчила школу та отримує фах вчительки.

Про те, що у Чернігові група старшокласників часто знущається над підлітками, журналістам ТСН повідомили місцеві, але вони залякані можливою розправою, якщо правоохоронці не зможуть зупинити агресорів.

"Починають мене колотити, всі кричать: давай, бий по голові! Потім до мене підійшов старший групи, сказав, що побили мене через те, що хтось їм сказав, що я торгую наркотиками. Подивилися рюкзак, сказали: ти чистий, можеш бути вільний", - розповів один із таких постраждалих.

Поліна Малоштан, відео з побиттям якої розмістили у соцмережах, знаходиться в лікарні зі струсом мозку.

Першою дісталося подрузі дівчини, а потім трійця почала бити Поліну - поваливши на землю, нападники били і ногами по голові.

"Я боялася вдарити у відповідь, так як розуміла, що потім на мене накинуться і ті їхні друзі, які спостерігали поруч", - сказала мамі Поліна Малоштан.

Один із важких ударів в голову вона отримала, коли лежала на землі.

Школярку по голові декілька разів ударила Євгенія Тимченко, повідомляють у соцмережах, а на відео помітно, що її намагаються зупинити.

Євгенія навчається на факультеті початкового навчання Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, а отже, можливо, стане дипломованим педагогом.

"Вона проявляла лідерські якості, спочатку її навіть обрали старостою, але через два тижні переобрали. Оцінки у неї не дуже високі, а діти тут лідерами обирають не тих, хто має фізичну силу, а розумову", - розповів ректор університету Микола Носко.

У той же час мати Поліни Малоштан заявляє, що її дочці погрожують розправою, якщо сім'я не забере заяву про побиття із поліції.

"Мою сестру ледь не вбили. Якби жінка це не побачила, не побоялася й не розігнала їх, моя сестра була б уже на тому світі. Я мовчати не буду. І заяву забирати ніхто не збирається", – зазначила сестра потерпілої юлія Малоштан.

У соцмережах уже знайшли відео побиття інших жертв підлітків.

Зйомки проводили "очевидці-вболівальники", а Євгенія з подругами били школярок.

Постраждалі повідомляють, що вони бояться того, що що кривдників не покарають, бо їх багато і вони діти.

У поліції називають бійки груповим хуліганством, за яке агресивні підлітки можуть відправитися до виправної колонії на 4 роки.

"Стаття передбачає реальний термін ув'язнення до 4 років позбавлення волі. Кримінальна відповідальність розпочинається із 14 років. Можна сказати, що всі підозрювані підпадають під кримінальну відповідальність", - наголосив речник ГУНП в Чернігівській області Сергій Бриль.